Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Balkabağı Pastası

Balkabağı Pastası

Yemek Perisi Yemek Perisi
15 dk
25 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Nefis ve sağlıklı olan bu tatlı aynı zamanda önemli ölçüde lif kaynağıdır.

Nefis ve sağlıklı olan bu tatlı aynı zamanda önemli ölçüde lif kaynağıdır. Bu tatlıyı yaparken kabakları haşlamak için kullandığınız su kaynamış olmalı ve aromatik bir lezzet yakalayabilmek için 2 adet karanfil atmalısınız. Ayrıca servisten önce tatlımız mutlaka 2-3 dinlendirilmeli. Hatta kabakları bir gece önceden de haşlayabilirsiniz. Ertesi gün işiniz daha kısa sürecektir.

Malzeme Listesi

1 kg haşlanmış ve ezilmiş balkabağı
2 paket bisküvi
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı margarin ya da tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı kırılmış fındık ya da ceviz
3 yemek kaşığı kaşığı erimiş margarin
....
MUHALLEBİSİ İÇİN;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 su bardağına yakın toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin

(6-8 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Kabaklarımızı tencereye alıp, üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip toz şekerle birlikte yumuşayana dek haşlıyoruz. Ardından bir çatal yardımıyla ezip, soğuması için bir kenara alıyoruz

Adım 2

Bisküvilerimizi robottan geçiriyoruz. Çok fazla un haline gelmesin. Hafif iri parçalar yerken ağızda güzel bir tat bırakıyor. Dilersek bu işlemi bisküvinin ürüne göre elimiz ile kırarak da yapabiliriz. Kırılan bisküviler, erimiş margarin, tarçın ve kabaklarımızı karıştırıyoruz. Harcımızı hafifçe ıslatılmış borcamın tabanına döşüyoruz.

Adım 3

Muhallebisi için; 4 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilin, 1 su bardağına yakın toz şeker ( ben 2 parmak eksik kullandım) 1 tatlı kaşığı margarin tencereye alıp ocağa koymadan önce mikser ile 1-2 dk çırpıyoruz. Böylelikle kaynama esnasında daha iyi bir kıvam elde edebiliriz. Çırpma işlemi bittikten sonra ocağa alıp kaynayana kadar ağır ağır karıştıralım.

Püf Noktası

Kabağın 1 kg şart değil, evdeki malzemenize göre eksiltip artırabilirsiniz. Ben bisküvi olarak burçak üzümlü incirli kullandım; petibör de olabilir.

Listene Ekle
Paylaş