Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Baklava Yufkasından Çıtır Börek

Baklava Yufkasından Çıtır Börek

Dinners Time Dinners Time
Listene Ekle
Paylaş

İçi dışı çıtır çıtır kıvamda lezzeti, mükemmel ve bir o kadar pratik bir börek yapmaya ne dersiniz?

Malzeme Listesi

1 paket baklava yufkası
2 adet soğan
4 adet patates
150 gr kıyma
göz kararı karabiber, pul biber, tuz, fesleğen, kimyon
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
göz kararı çörek otu, susam

(8 Kişilik - 1 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Tavaya biraz zeytinyağı koyun ve minik doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanların rengi değişince rendelenmiş patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları ve tuzu ekleyin.

Adım 2

(Benim kıymam pişmiş olduğu için bu etapta eklemiştim. Siz yeni ekleyecekseniz ilk başta kıymayı pişirin.) Patatesler biraz kavrulduğunda ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 3

Düz bir zemine ilk yufkayı serin. Üzerine fırça ile sıvı yağı sürüp diğer yufkayı dikkatlice yağlı olanın üzerine kapatın.

Adım 4

Yine sıvı yağı sürün. Üçüncü yufkayı da yerleştirin. Beş kat olana kadar aynı işlemleri yapın. ( Üç kattan yapacaksanız üçüncü katta bırakıp içini koyun) Beşinci katta iç malzemeden biraz ekleyip her yerine eşit dağıtın.

Adım 5

Yufkayı sıkı bir şekilde sarıp dilediğiniz gibi dilimleyin ve yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsinize yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde sarıp dilimleyip tepsiye yerleştirin.

Adım 6

Üzerine sıvı yağı ve yoğurtlu karışımdan sürün, çörek otu ve susam serpin. 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…

Püf Noktası

Yufkaların üzerini kapatırsanız çabuk kurumasını önleyebilirsiniz

Listene Ekle
Paylaş