Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi

Mynet Yemek Mynet Yemek
20 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Nefis bir ayva tatlısı tarifi.

Malzeme Listesi

1 kg. ayva
5 su bardağı şeker
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 litre su
3/4 adet karanfil

(5 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Tencerede 1 litre suyu kaynatın. İçine 5 su bardağı şekeri dökün ve karıştırın. Ardından 1 çay bardağı üzüm pekmezini de tencereye ekleyin. Karıştırarak orta ateşte kaynamasını sağlayın.

Adım 2

Şerbet kaynarken bu sırada ayvaları soyun. Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarın. Kaynayan şerbetin içine ayvaları bırakın. Şerbetin içinde yarım saat orta ateşte ayvaları kaynatın. Kaynama sırasında üzerine karanfilleri atın.

Adım 3

Yarım saat şerbette kaynayan ayvaları tencereden alarak fırın tepsisine dizin. Tenceredeki şerbetten 2-3 kepçe, tepsinin dibini kaplayacak biçimde dökün.

Adım 4

Fırın tepsisinin üzerini folyo ile iyice kapatın ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişmesini bekleyin. Ayva tatlısının yanına ya da orta boşluklarına kaymak ve fıstık koyabilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın.

Püf Noktası

Ayvaları soyduktan sonra suda bekletirseniz, hazırlık aşmasında ayvalar kararmaz. Şerbeti için isteğe göre dut pekmezi de kullanılabilir. Dilerseniz ayvaların ortalarına rendelenmiş elma koyarak, ayvaları pişirebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş