Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Antep Fıstıklı Kurabiye

Antep Fıstıklı Kurabiye

Mynet Yemek Mynet Yemek
30 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Coğrafyamızın sayısız nimetlerinden biri de Antep fıstığı. Gaziantep ilimizin bu dünyaca ünlü meyvesi, oldukça meşakkatli bir toplama ve ayıklanma sürecinden sonra raflardaki yerini alıyor.

Coğrafyamızın sayısız nimetlerinden biri de Antep fıstığı. Gaziantep ilimizin bu dünyaca ünlü meyvesi, oldukça meşakkatli bir toplama ve ayıklanma sürecinden sonra raflardaki yerini alıyor. Son yıllarda, değişen iklim koşulları ve yanlış tarım uygulamaları sebebiyle verimin düşmesi ve üretimin azalması, zaten yüksek olan Antep fıstığı fiyatlarını altın fiyatlarıyla yarışacak seviyeye getirdi ne yazık ki. Ülkemiz için çok önemli bir gelir kaynağı olan bu nadide ürünü doya doya yemek pek mümkün görünmüyor. Ama hepten mahrum kalacağız anlamına da gelmez bu. Piyasada farklı fiyatlarda satılan, çok çeşitli fıstık türleri var. Hatta pastalarda kullanılmak üzere hazırlanmış, daha makul fiyatlara satılan toz ya da çekilmiş hallerini bulabilirsiniz.

Malzeme Listesi

250 gram tereyağı (soğuk)
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Süslemek için 1 avuç Antep fıstığı

(4-6 Kişilik - 50 Dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Buzdolabından çıkardığınız soğuk tereyağını küp küp doğrayın, 1 bardak pudra şekeriyle birlikte yoğurun.

Adım 2

Tereyağı ve pudra şekeri iyice özdeşleşince, yumurta, un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Son olarak dövülmüş Antep fıstığını da ekleyerek 2-3 dakika daha yoğurun. Fırın ayarını 150 dereceye getirip, ısıtmaya başlayın.

Adım 3

Ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamur parçalarını avucunuzda yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üstlerine birer tane fıstık batırın. Önceden 150 dereceye ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, tepside soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alabilirsiniz.

Püf Noktası

Çoğu tarifte oda sıcaklığında olması gereken tereyağı, burada soğuk olarak kullanılacak. bu da kurabiyelerin daha gevrek olmasını sağlayacak. Onun için yoğurma işlemini fazla uzatmamaya çalışın. Eğer güçlü bir mutfak robotunuz varsa, özellikle tereyağıyla pudra şekerini karıştırma işini robotla yapabilirsiniz.Her hamur işinde, tarifte yazılandan daha az bir miktar unla başlayın yoğurma işlemine. Hamurun kıvamı pek çok sebebe bağlı olarak değişiklik gösterir çünkü. Burada da 2 bardak unla başlayın ve azar azar ekleyerek kıvamı tutturun.Kurabiyelerin pişip pişmediğini anlamak için altlarına bakın. Fırından ilk çıktığında yumuşak olan kurabiyeler soğudukça sertleşir.

Listene Ekle
Paylaş