Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Tavuk Sarma

Tavuk Sarma

Mynet Kadin Mynet Kadin
15 dk
25 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Öğle ve akşam yemeği için ideal bir tarif; Tavuk sarma...

Malzeme Listesi

300 gr. ıspanak
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı yasemin pirinç
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet soğan
1/2 dal tarçın
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
göz kararı tuz ve karabiber

(2 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Derin bir tavaya koyacağınız 2 su bardağı suyun içine, 2 su bardağı yasemin (jasmin) pirincini, yarım dal tarçını, 3 çorba kaşığı kuş üzümünü koyun. Yaklaşık 15 dakika pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte haşlayın.

Adım 2

Bu sırada başka bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve orta ateşte kızdırın. 1 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun.

Adım 3

300 gram ıspanağı iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın. Soğanlarla birlikte, ıspanaklar iyice pişinceye kadar kavurmaya devam edin.

Adım 4

Dilediğiniz miktarda tuzu ve karabiberi ıspanakların üzerine serpin. Ardından 1 su bardağı sütü dökün ve 1–2 dakika kaynatıp altını kapatın.

Adım 5

Tavukların kanatlarını kesin, göğüsü ayırın ve ortadan iki parçaya bölün. Kestiğiniz göğüsleri bir araç yardımıyla inceltin. Göğüsün içine haşladığınız bir çorba kaşığı pirinci koyarak göğsü sarma gibi sarın.

Adım 6

Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Adım 7

Pişen tavukları fırından çıkarın. Hazırladığınız ıspanak sosunu servis tabağına yayın. Tavuğu kalın dilimler halinde dilimleyin ve sosun üzerine yerleştirin. Tavuk sarmanız servise hazır.

Listene Ekle
Paylaş