Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Rokoko Pasta Tarifi

Rokoko Pasta Tarifi

Çiğdem Dönmez Çiğdem Dönmez
25 dk
10 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Kısaca "dondurmalı pasta" şeklinde tarif edebileceğimiz rokoko, hazır kek, pandispanya ya da bisküviyle yapılan bir taban üzerine, krema, taze ya da kuru meyveler, kuru yemişler, dondurma koyarak ve en üstüne erimiş çikolata sürerek, dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz ama donması için biraz beklemek zorunda kalacağınız harika bir tatlı.

Kısaca "dondurmalı pasta" şeklinde tarif edebileceğimiz rokoko, hazır kek, pandispanya ya da bisküviyle yapılan bir taban üzerine, krema, taze ya da kuru meyveler, kuru yemişler, dondurma koyarak ve en üstüne erimiş çikolata sürerek, dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz ama donması için biraz beklemek zorunda kalacağınız harika bir tatlı. Soğuk pasta üzerinde sıcak çikolata lezzeti beklediğinize değecek, hiç şüpheniz olmasın. Krema yerine krem şanti de kullanabilirsiniz. Tüm pastayı tek bir kalıpta hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz birer kişilik porsiyonlar şeklinde de servis edebilirsiniz. O zaman donma süresi de kısalacaktır. Kaidesi-kuralı olmayan rokoko pasta, sizin tarzınızı yansıtacak. Kullandığınız malzemelerden sunum şekline kadar her şey tamamen sizin zevkinize kalmış.

Malzeme Listesi

3 paket kakaolu bisküvi
2 su bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 kilogram dondurma (vanilyalı ya da kaymaklı)
2 paket krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 paket bitter çikolata (160 gram)
1 yemek kaşığı tereyağı

( 6-8 Kişilik - 35 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Bisküvileri toz haline getirip yüksek kenarlı bir kalıbın dibine bastırarak yerleştirin ve 1 bardak süt ile ıslatın. Bu, pastanızın tabanı olacak.

Adım 2

Dövülmüş ceviz ya da fındıkları bir tavada 2 yemek kaşığı şekerle kavurun.

Adım 3

Derin cam bir kasede, 2 paket kremayı 3 yemek kaşığı pudra şekeriyle iyice çırpın. Vanilyayı da bu karışıma ekleyip tekrar karıştırın. Bisküvilerin bulunduğu kalıba yavaşça dökün ve yayın.

Adım 4

Kavurduğunuz şekerli fındıkları kremanın üzerine dökün her tarafına eşit olarak dağıtın.

Adım 5

Fındıkların üzerine de bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar hafifçe yumuşattığınız dondurmayı yayın. Tahta bir kaşığın arkasıyla düzeltin ve 2-3 saat donması için buzluğa kaldırın.

Adım 6

Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin.

Adım 7

Donmuş olan pastayı buzluktan çıkarın ve dikkatli bir şekilde kalıptan servis tabağına alın. Az önce erittiğiniz çikolatayı üzerine dökün ve dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

Eğer kelepçeli kek kalıbınız varsa, pastayı bundan çıkarmak daha kolay olacaktır. Ama yoksa da kullanacağınız kalıba önceden streç yayabilir pastanızı bunun üstüne de hazırlayabilirsiniz. Bazı pastaneler bu pasta için beze de kullanır. Siz de dilerseniz çok ufalamadan küçük parçalara ayırdığınız bezeleri, dondurma katından önce kullanabilirsiniz. Çikolatayı dondurmanın üstüne döktükten sonra da bir süre buzlukta bekletip çikolatanın da soğumasını sağlayabilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş