Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Meyveli Mereng Sepeti

Meyveli Mereng Sepeti

Chez Maman ( Müjgan Yurtseven ) Chez Maman ( Müjgan Yurtseven )
30 dk
60 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Yerken dışı çıtır, içlere doğru damağa yapışan sakızımsı tadının, krema ve mevsim meyveleriyle buluşmayısıyla ortaya çıkan bu lezzeti deneyin derim :)

Yerken dışı çıtır, içlere doğru damağa yapışan sakızımsı tadının, krema ve mevsim meyveleriyle buluşmayısıyla ortaya çıkan bu lezzeti deneyin derim :)

Malzeme Listesi

4 adet yumurta akı
1,5 su bardağı pudra şekeri
200 gr krema
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
300 gr çilek
2 adet kivi
1 çay bardağı çikolata

(12 Kişilik - 90 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle 2 adet fırın tepsisine fırın pişirme kağıdı yerleştirin, 22 cm çapında daireler çizin, ben yuvarlak düz yemek tabağını ölçü olarak kullandım. Sıkma torbasına yıldız ucunu takın yoksa buzdolabı poşetinin ucunu 2 cm genişliğinde keserek kullanabilirsiniz. Fırını 130 dereceye ayarlayın. Derin bir karıştırma kabına yumurta akları ve pudra şekerini alın, mikserin yüksek deviri ile sert köpükler oluşana kadar çırpın, ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa olmuş demektir. Yarısını sıkma torbasına doldurun. Sepetin dibini yapmak için, kağıtlardan birinin üzerine dışarıdan başlayarak ve ortaya doğru gittikçe küçülen daireler yaparak içini doldurun.

Adım 2

Sepetin kenarını yapmak için, merengin diğer yarısını sıkma torbasına doldurun, ikinci tepsideki kağıdın üzerine daire olacak şekilde sıkın, kalan mereng ile yıldız şekiller yapın. 130 derecede ısıtılmış fırında 1 saat merengler gevrek olana kadar pişirin. Merengler fırında pişerken kreması için, derin ve dar bir çırpma kabına krema, pudra şekeri ve vanilyayı alın, mikserin yüksek deviri ile tamamen sertleşene kadar, 8-9 dakika çırpın, buzdolabında bekletin. Merengler tamamen soğuduktan sonra, sepetin dibini, kırılmamasına dikkat ederek kağıttan servis tabağına alın. Ben bu aşamada merengi, kağıttan spatula ile ayırdım. Üzerini kremanın 3/4 ile kaplayın.

Adım 3

Daire biçiminde yaptığınız ikinci merengi de dikkatli bir şekilde kağıttan ayırıp, kremayla kapladığınız merengin üzerine yerleştirin. Sepetimiz hazır. Şimdi en keyifli bölümü, içini meyve ile doldurmak! Çilek ve kivileri doğrayın ve sepete doldurun. Yıldız şeklinde hazırladığınız merenglerin altlarına kalan kremadan sürün, çemberin üstlerine yerleştirin. Meyvelerin üzerine çikolata serpin. Servis yapana kadar buzdolabında bekletin.

Püf Noktası

200 gr lık bardak ölçüsüyle.

Listene Ekle
Paylaş