Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Kakaolu Cevizli Kek Tarifi

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi

Bahar Sevecen Bahar Sevecen
10 dk
45 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Bilimsel araştırmalara göre, düzenli bir şekilde ceviz tüketiminin kötü kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korumak için etkili bir yol olduğunu vurguluyor.

Bilimsel araştırmalara göre, düzenli bir şekilde ceviz tüketiminin kötü kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korumak için etkili bir yol olduğunu vurguluyor. Bununla birlikte, damarlarda plaka oluşumu riskini azaltarak, damarların esnek kalmasını ve kan akışının normal şekilde (tansiyonu yükseltmeden) devam etmesini de sağlıyor. Etkili enerji kaynaklarından biri de kakao. Bitkilerin içinde en yoğun enerji kaynağı olan kakaoyu, en çok spor yapan kişiler tercih ediyor. Yapılan incelemeler ve testler, kakao tüketen kişilerin tüketmeyen kişilere oranla daha az inme riski altında olduğunu belirledi. Kakao içerisinde yer alan kalsiyum, kemiklerin güçlenmesine katkıda bulunuyor.

Malzeme Listesi

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş soğutulmuş)
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
4 çorba kaşığı kakao
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Pudra şekeri

(8-10 Kişilik - 55 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Yumurtaları geniş bir cam veya porselen bir kase içine kırın. Sarısını ve beyazını ayırın. Sarısını belirtilen miktarda şekerle çırpın. Şeker eriyene kadar mikserle önce düşük devirde daha sonra yüksek devirde çırpın. Çırptığınız karışıma sırasıyla yumurtanın beyazını, yoğurdu, sütü ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.

Adım 2

Hazırlanan karışımın üzerine unu eleyerek ekleyin. Unu eleğe alıp üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip elek içinde karıştırın. Daha sonra kasenin içine eleyin. Mikserin düşük devrinde unu da çırpın. Un tortuları kalmayacak şekilde karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra üzerine dövülmüş cevizleri ekleyin, bir kaşık yardımıyla karıştırın. Kakaoyu da koyup tekrar kaşıkla karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp hazırlanan karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun. Üzeri ve içi pişene kadar pişirin.

Püf Noktası

Mümkünse fırının bir köşesine ısıya dayanıklı su dolu bir kase koyun, bu işlem kekin daha yumuşak ve daha güzel pişmesini sağlar. Kek kalıbını yağlayın ve unlayın. Keki hazırlarken 1-2 damla limon sıkarsanız kekin kabarmasında etkili olur. Karışımın içine çok az karbonat eklerseniz kekiniz daha iyi kabarır. Kek karışımını tepsiye veya kalıba boşaltırken ortadan değil, kenarlardan boşaltın birkaç defa tezgaha hafif hafif vurun, kenardaki hamur ortada birleşir ve ortası çok dolu olmayan kek eşit oranda dağılır.

Listene Ekle
Paylaş