Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Kahveli Cheesecake

Kahveli Cheesecake

Mynet Yemek Mynet Yemek
45 dk
45 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Kahvenin cheesecake içinde bu denli lezzet fırtınası yaratacağını düşünmemiştiniz değil mi? Evet tadına bakanlara bu soruyu sormak geldi içimizden.

Kahvenin cheesecake içinde bu denli lezzet fırtınası yaratacağını düşünmemiştiniz değil mi? Evet tadına bakanlara bu soruyu sormak geldi içimizden. :)

Malzeme Listesi

1 paket yulaflı bisküvi
1/4 su bardağı toz şeker (taban için)
1 çay kaşığı türk kahvesi (taban için)
1 çay kaşığı cappucino tozu (taban için)
1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
400 gr labne peynir
1 adet yumurta
1 paket vanilya
200 gr krema
3 çay kaşığı türk kahvesi
3 çay kaşığı cappucino tozu
1 su bardağı toz şeker

(8 Kişilik - 90 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Tabanını hazırlamak için bisküvileri, erimiş tereyağını, toz şekeri, kahve ve cappucino tozunu blender dan geçirin. Kilitli kek kalıbınızın tabanını yanmaz kağıtla kaplayın ve hazırladığınız karışımı bastırarak yerleştirin. Buzdolabına kaldırın ve 1 saat bekletin.

Adım 2

Büyükçe bir kasede labne peynir ve şekeri eriyene kadar çırpın. Kahve, cappucino tozu, krema ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın. Karışımı labneli karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Adım 3

En son yumurtayı ilave ederek iyice karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız kalıbın içine hazırladığınız labneli karışımı döküp 165 derecede ısınmış fırında 45 dakika kadar pişirin.

Adım 4

Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Buzdolabına alıp 2-3 saat iyice soğuttuktan sonra krem şanti ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Tabanı 1 saat buzdolabında tutmak istemiyorsanız 5-10 dakika derin dondurucu da bekletebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş