Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Gerçek Brownie Tarifi

Gerçek Brownie Tarifi

Gizay Bayraktar Gizay Bayraktar
20 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Brownie, özellikle çikolataseverlerin en çok ilgi gösterdiği tatlılardan bir tanesi.

Brownie, özellikle çikolataseverlerin en çok ilgi gösterdiği tatlılardan bir tanesi. Üstelik bu güzel tatlıyı en gerçek haliyle ve en eşsiz tadıyla evinizde de kolayca hazırlayabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Malzeme Listesi

200 gram bitter çikolata
120 gram tereyağı
140 gram elenmiş un (1 su bardağı ve yarım su bardağından biraz eksik)
210 gram toz şeker (1 su bardağı ve 1 su bardağından biraz eksik)
Bir tutam tuz
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
4 gram kabartma tozu (2 tatlı kaşığı)
3 adet yumurta
100 gram iri doğranmış sütlü çikolata

(6-8 Kişilik - 50 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk olarak bir fırın tepsisinin üstüne yağlı fırın kağıdını yerleştirin. Ardından orta boy bir tencerenin içine su koyun ve güzelce kaynatın. Tenceredeki su kaynadığında içine ondan biraz daha küçük bir tencere koyun. Özellikle tencerenin sabit durmasına özen gösterin. O küçük tencerenin içine tereyağı ve bitter çikolata ekleyin. Aynı zamanda büyük tencereden küçük tencereye su sıçramamasına dikkat edin. Bu şekilde benmari usulü ile hazırlanacak olan çikolatayı, yağ ile birlikte iyice eriyene kadar karıştırın. Ardından tamamen eridiğine emin olduğunuzda ocaktan alın.

Adım 2

Farklı orta boy bir kabın içine yumurtaları kırın. Üstüne toz şekeri ve şekerli vanilini ilave edin. Bu şekilde tüm malzemeleri krema kıvamına gelene ve iki katı büyüklüğe ulaşana kadar mikser yardımı ile 10 dakika boyunca çırpın. Sonrasında erimiş olan tereyağlı ve çikolatalı karışımı da bu karışımın içine ilave edin ve mikser ile çırpmaya devam edin.

Adım 3

Farklı bir yerde unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımın içine bunları da ilave edin ve hamur kek hamuru kıvamına gelene kadar mikser yardımı ile çırpın.

Adım 4

Tüm bu karışımı iyice kıvama geldikten sonra ilk adımda hazırlamış olduğunuz fırın tepsisinin içine boşaltın. Tepsinin her yerine eşit dağılması için kaşık yardımı ile düzeltin. Büyük büyük doğramış olduğunuz sütlü çikolatayı da bu kek hamurunun üstüne serpin.

Adım 5

Tepsiyi önceden ısıtmış olduğunuz fırına atın. Keki 180 derecede yaklaşık 25 ya da 30 dakika boyunca ara ara kontrol ederek pişirin. Kekinizin piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarın ve üstünü iyice kabatarak yaklaşık 15 dakika boyunca bir kenarda dinlendirin. Sonrasında browniyi küçük dilimlere bölerek servis edin.

Püf Noktası

Hazırlamış olduğunuz browniyi servis ederken üstüne çikolata rendeleyebilir ya da fındık veya fıstık serpebilirsiniz. Gerçek browninin biraz ince olması gerektiği için çok fazla kabarmamasına özen gösterebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş