Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Beyaz Kek Tarifi

Beyaz Kek Tarifi

Çiğdem Dönmez Çiğdem Dönmez
10 dk
35 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Evlerimizde yapmaya en çok alışkın olduğumuz ve en çok tercih ettiğimiz beyaz kek, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olarak biliniyor.

Evlerimizde yapmaya en çok alışkın olduğumuz ve en çok tercih ettiğimiz beyaz kek, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olarak biliniyor. Beyaz kek, pratik tarifi sayesinde rahatça ve hatta acil durumlarda hazırlayabilirsiniz.

Malzeme Listesi

2 çay bardağı toz şeker
3 adet yumurta
6 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin

(8-10 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk önce kek için kullanacağınız unu elek ile eleyin. Ardından derin ve geniş bir kabın içine vanilya ya da şekerli vanilini, kabartma tozunu ve unu dökün. Sonrasında bu malzemeleri kabın içinde iyice karıştırın.

Adım 2

Ayrı bir kabın içine 3 adet yumurtayı kırın. Sonrasında bu kaba toz şekerini de ilave edin. Bu iki malzemeyi mikser yardımı ile mümkünse yüksek devirde üstü köpük köpük olana kadar çırpın.

Adım 3

Yumurtaların bulunduğu karışımın içine yoğurt ve zeytinyağı ekleyin. Mikser ile bu malzemeleri karıştırmaya devam edin. En son olarak karışıma ilk adımda hazırlamış olduğunuz un karışımını ilave edin ve bir süre karıştırın.

Adım 4

Kekin yapımında kullanacağınız yuvarlak ya da başka şekillerdeki kek kalıbının içini iyice yağlayın. Bu kek karışımını kek kalıbının içine dökün.

Adım 5

Önceden ısıttığınız fırına kek kalıbını yerleştirin. 180 derecede fırında yaklaşık 30 dakika kadar kekinizi pişirin. 30 dakika dolduğunda kekin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin. Keke batırdığınız kürdan temiz bir şekilde çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Bundan sonra keki fırından çıkartın. Kısa bir süre kek kalıbını dışarıda beklettikten sonra servis tabağınıza ters çevirerek koyun. Bu şekilde kekinizi kaptan ayırın ve dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

Unu eleyerek tarifte kullandığınızda daha güzel ve daha kabarık bir kek elde edebilirsiniz. Bu yüzden tüm tariflerinizde ilk olarak kullanacağınız unu elek ile eleyebilirsiniz. Un kullandığınız markaya ya da ölçü olarak kullandığınız materyale göre değişebileceğinden unu karışıma eklerken yavaş yavaş ve kontrol ederek koyabilirsiniz. Bu nedenle unu bir anda değil yavaş yavaş kek karışımına ekleyebilirsiniz. Eğer tariflerdeki ölçülere uygun materyallerden emin olamıyorsanız, gramaj hesabına göre tarifte kullanabilir ve mutfak için olan tartıları bunun için deneyebilirsiniz. Beyaz keki biraz renklendirmek isterseniz kek karışımından bir miktarı kenara ayırıp içine çok az miktar kakao koyabilir ve karışımı kek kalıbına dökerken bu kakaolu kek karışımını da ekleyebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş