Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

outsourceaffiliatediscovery outsourceaffiliatediscovery
Listene Ekle
Paylaş

Son günlerde en popüler mutfak aletleri arasında bulunan airfryer, mutfakta harcanan süreyi minimuma indirirken aynı zamanda inanılmaz lezzetli yemekler hazırlamanızı sağlıyor. Normalden çok daha kısa bir sürede yemek hazırlamanızı sağlayan bu cihazla hazırlanan tarifler, az yağlı olduğu ya da hiç yağ içermediği için son derece sağlıklı. Birbirinden leziz yemekleri dakikalar içerisinde hazırlamanızı sağlayan airfryer ile birbirinden farklı tarifler denemeye ne dersiniz?

Airfryer kullanarak yağsız patates kızartmasından âdeta anne elinden çıkmış gibi tane tane pilava, tam da yerinde yemiş gibi hissedeceğiniz Akçaabat köfteye kadar lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz. Hatta inanılmaz lezzette et steak, bol çikolatalı sufle, çıtır çıtır soğan halkası, fırın makarna, patates kroket, tıpkı yerinde yemiş gibi orijinal bir fajita ve tadına doyamayacağınız lezzette acılı karnabahar; yapabileceğiniz tariflerin sadece bir kısmı... Peki, az yağ kullanıp ya da yağsız hazırlayacağınız inanılmaz lezzetli tariflerin detaylarını öğrenmek ister misiniz? İşte, airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler...

1. Airfryerda çıtır patates kızartması tarifi


Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

Bol yağ içinde kızaran patates kızartmalarına artık son! Kahvaltılar, öğle ve akşam yemeklerinde ana yemek yanına garnitür olarak tercih edilen ya da başlı başına bir ana yemek olarak servis edebileceğiniz patates kızartmasını seven biri misiniz? "Kim sevmez ki ama kalorisi de bir hayli yüksek." dediğinizi duyar gibi olduk. Üzülmeyin, mutfağınızdaki en yakın dostunuz hâline gelecek airfryer sayesinde çok az yağ kullanarak ya da hiç yağ kullanmadan çıtır çıtır patates kızartmaları hazırlayabilirsiniz.

Bu tarif için elinizde bulunması gereken malzemeler: Airfryer, az miktarda yağ, istediğiniz kadar patates ve tuz. Ortalama 20 dakika içerisinde tıpkı bol yağda kızarmış gibi bir patates kızartması hazırlamak ister misiniz? Cevabınız "Evet, isterim." ise patateslerin kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayarak işe koyulmanızı tavsiye ederiz.

Çok seveceğiniz o çıtır patates tarifi:

2. Airfryerda tane tane pilav tarifi


Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

"Airfryer da pilav mı olurmuş?" dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette olur, hem de tencerede pişirilen pilavdan çok daha lezzetli ve kısa sürede. Lezzetli bir pilav yapmanın başlangıç noktası, en doğru pirinç seçimini yaparak işe başlamak. Pilavınızın tane tane görünmesi ve daha lezzetli olması için yasemin ya da basmati adı verilen uzun taneli pirinçleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Airfryerda 12 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tıpkı anne elinden çıkmış gibi tane tane dökülen pilavlar yapabilirsiniz.

Bu tarif için gereken malzemeler ise kaliteli bir pirinç, tereyağ ve sıvı yağ. İsteğe göre pilavınıza nohut, badem, şehriye ya da kavrulmuş fıstık ilave ederek lezzeti bir kat daha arttırabilirsiniz. Ana yemeklerin yanına çok yakışan pilav tarifini airfryerda denemek ister misiniz?

Yemeye doyamayacağınız pilav tarifi:

3. Airfryerda Akçaabat köfte tarifi


Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

Mangal yakma, ızgarada pişirme ve yağda kızartma derdine son verip çok kısa sürede inanılmaz lezzetli bir köfte yapmaya hazır mısınız? Öyleyse airfryer kullanarak hazırlayacağınız Akçaabat köfte tarifi tam size göre! Üstelik galeta unu, irmik, patates ve diğer bağlayıcı malzemeleri kullanmanıza hiç gerek yok. Sadece üç malzeme kullanarak damakları şenlendiren lezzete sahip bir köfte hazırlayabilirsiniz. Minimum miktarda yağ kullanarak hazırlayabileceğiniz bu tarife bayılacaksınız.

Airfryerda yaklaşık 7 dakika içerisinde hazır olan bu lezzet için gerekli malzemeler 250 gram kıyma, 1 çay kaşığı tuz ve 1 diş sarımsak. Yanına damak zevkinize göre soğan, salata ve istediğiniz her türlü mezeyi yaparak servis edebilirsiniz. İster gündelik hayatta ister misafirlere sunabileceğiniz bu köfte tarifi sayesinde hiç uğraşmadan gönülleri fethedebilirsiniz.

Tadı damağınızda kalacak Akçaabat köfte tarifi:

4. Airfryerda steak tarifi


Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

Tıpkı ünlü şeflerin elinden çıkmış gibi dışı pişmiş ve içi sulu bir steak hazırlamaya ne dersiniz? "Tabii ki evet derim." diyorsanız en doğru tarif için doğru yerdesiniz. Steak pişirmek dışarıdan bakıldığında her ne kadar kolay gibi görünse de dikkat edilmesi gereken bazı hassas noktalar var. Fazla piştiğinde suyunu kaybederek sertleşen steak; restoranlarda damak zevkine göre az, orta ve iyi olarak pişirilerek servis edilir. Evinizde restoranlarda olduğu gibi tavada steak pişirmek istediğinizde doğru pişirme süresini ayarlamak oldukça zor olabilir. Oysa airfryer kullanarak 200 derecede yaklaşık 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde en lezzetli şekilde pişirebilirsiniz.

Bu tarif için edinmeniz gereken malzemeler: Airfryer, dana biftek, tane karabiber, tuz ve çok az miktarda zeytinyağı. Malzemeleri ete sürün ve pişirme haznesine etleri yerleştirin, işte bu kadar!

Ünlü bir şefin elinden çıkmış gibi lezzetli steak tarifi:

5. Airfryerda sufle tarifi


Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

Airfryerda hazırlayabileceklerinizin sadece yemekler ile kısıtlı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tıpkı fırında pişmiş gibi kabaran ve içinden sıcacık çikolata akan bir sufleyi airfryer kullanarak dakikalar içerisinde hazırlayabilirsiniz. Peki, nasıl mı? Ünlü bir Fransız şefin elinden çıkmış gibi inanılmaz lezzetli sufle yapmak için gerekli malzemeler: Bitter çikolata, toz şeker, un, yumurta, tereyağı ve airfryer.

İster kahve ister çay keyfinizi ikiye katlayacak sufle hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Puf puf kabarmış bu lezzeti deneyen herkes, sizden tarifini isteyecek. Buna eminiz!

Tatlıya doymanızı sağlayacak nefis sufle tarifi:

6. Airfryerda soğan halkası tarifi


Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

Ünlü fast food zincirleri tarafından hazırlanan soğan halkalarını sağlıklı olarak evde hazırlamak ister misiniz? Cevabınız "Evet, isterim." ise tarifimizi okumadan işe koyulmayın deriz. Fast food zincirleri tarafından hazırlanan soğan halkaları, her ne kadar lezzetli bir alternatif olsa da uzun süre kızarmış yağ kullanıldığı ve içine bol miktarda yağ çektiği için epey sağlıksız. Peki, bu ürünü çok az miktarda yağ kullanarak hazırlamanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Airfryer kullanarak hazırlayabileceğiniz bu tarifi dakikalar içerisinde hazırlayarak yemeklerinizin yanına ek olarak servis edebilirsiniz.

Gereken malzemeler, sadece donmuş soğan halkaları ve airfryer. Sadece 7 dakika gibi kısa bir süre içinde tadına doyamayacağınız lezzette soğan halkalarınız hazır olacak. Böylece hem kendiniz hem sevdikleriniz için yağsız bir atıştırmalık alternatifi yapmış olacaksınız.

"Dışarda yediklerimizden bile güzel olmuş." diyeceğiniz soğan halkası tarifi:

7. Airfryerda fırın makarna tarifi


Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

Tıpkı İtalyan bir şefin elinden çıkmış gibi lezzetine doyum olmayan fırında makarna hazırlamak isteyenler buraya! Üstelik fırın çalıştırmaya gerek kalmadan sadece airfryer kullanarak dakikalar içinde bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Peki, nasıl mı? Detaylarını merak ediyorsanız sakin olun ve vereceğimiz tarifle harikalar yaratmaya hazır olun. Hamur işine bayılıyorsanız ve klasik makarna yemeğinden sıkıldıysanız bu tarif tam size göre olabilir! Üstelik dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz fırın makarna tarifine, tadına bakan herkesin bayılacağına eminiz.

Tarife başlamadan önce edinmeniz gereken malzemeler: Airfryer, dirsek makarna, kaşar peyniri, muskat, tereyağ, süt, sarımsak tozu, 1 dal biberiye ve isteğe göre kuru et. Çoğu evde bulunan bu malzemeler ile damakları şenlendiren bir lezzet hazırlamak ise son derece kolay. Airfryerda 200 derece ayarda yaklaşık 22 dakika içerisinde hazır olan bu fırın makarnanın tadına doyamayacaksınız, bizden söylemesi!

Fırın makarna âşıklarının bayılacağı o tarif:

8. Airfryerda patates kroket tarifi


Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

"Patatesin her türlüsüne bayılırım ve yeni lezzetler denemeye açığım." diyorsanız bu tarife bayılacağınıza eminiz! Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve inanılmaz lezzete sahip bir patates kroket hazırlamak son derece kolay. Normal şartlarda bol yağda kızartılarak hazırlanan bu tarif içine çok fazla yağ çektiği için sağlıklı beslenenler tarafından tercih edilmez. Vereceğimiz tarifte airfryerda çok az yağ kullanılarak hazırlanan bu lezzeti, sağlıklı yaşam biçimini benimseyenler de rahatlıkla tüketebilir.

Çalışanlar ve pratik yemek hazırlamak isteyenlerin bayılacağı bu tarifi yapmak için airfryer, az miktarda sıvı yağ ve dondurulmuş patates kroket edinmeniz gerekiyor. Cihazınızı sebze moduna almanız önemli bir adım. Yaklaşık 12 dakika içerisinde tadına doyamayacağınız lezzette kroketler hazır olacak!

Çocukların "Hayır." diyemeyeceği patates kroket tarifi:

9. Airfryerda orijinal fajita tarifi


Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

Airfryerda hazırlayabileceğiniz lezzetlerden bir diğeri ise orijinalinden farksız bir fajita. Duyduklarınıza inanmakta zorlanıyor olabilirsiniz ama bu bir gerçek. Meksika mutfağından kopup gelen ve ülkemizde de restoranlarda sıklıkla karşımıza çıkan bu lezzeti evinizde hazırlamak mümkün. Genellikle bol yağ kullanılarak ve etrafa fazla koku yayarak hazırlanan bu lezzeti airfryer ile etrafa koku yaymadan ve çok az miktar yağ kullanarak hazırlayabilirsiniz.

Tarife başlamadan önce edinmeniz gereken malzemeler: Airfryer, dana bonfile, soğan, kırmızı biber, çarliston biber, sıvı yağ, tuz, karabiber ve servis için bir miktar tortilla ekmeği. Cihazınızı et moduna almanız önemli bir detay. Ayrıca her 2-3 dakikada bir hazneyi çıkarıp sallayarak her tarafa ısı yayılmasını sağlamanız önemli bir püf nokta. Tıpkı ünlü bir şefin elinden çıkmış gibi inanılmaz lezzetli Meksika usulü fajita hazırlamak bu sayede son derece kolay!

Orjinalinden farksız olacak fajita tarifi:

10. Airfryerda acılı karnabahar tarifi


11

Mevsim ürünlerinden biri olan karnabahar kızartmasını seviyor ancak bolca yağ çektiği ve kızartırken etrafa koku yaydığı için yemeyi tercih etmiyorsanız bu tarife şans verebilirsiniz. Airfryer sayesinde etrafa koku yaymadan ve çok az miktarda yağ kullanarak çıtır çıtır bir acılı karnabahar hazırlamak mümkün.

Acıyı seven kişilerin bayılacağı bu tarife başlamadan önce edinmeniz gereken malzemeler: Airfryer, karnabahar, az miktarda sıvı yağ, toz kişniş, soya sosu, ketçap, tuz, acı sos, sirke, sarımsak, mısır unu, un ve taze nane. İşleme başlamadan önce karnabaharları yaklaşık 4 dakika boyunca haşlamayı sakın unutmayın. Daha sonra tüm malzemeleri harmanladıktan sonra cihazınızın sebze modunda olduğundan emin olun. İşte az yağ kullanarak hazırlayıp size parmaklarınızı ısırtacak sağlıklı ve lezzetli bir tarif!

Hem leziz hem sağlıklı acılı karnabahar tarifi:

Mutfaktaki en büyük yardımcınız olacak!

Yemeklerinize sağlık ve lezzet getirecek airfryer modellerini keşfetmek için buraya tıklayın.

Umarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.

Listene Ekle
Paylaş